Logo of Team Belgium

Naomi Van Den Broeck zorgde zondag op het BK atletiek in Brussel voor een grote verrassing door de 400 meter te winnen voor enkele gevestige waardes bij de Belgian Cheetahs. Ze haalde het in een persoonlijk record van 52.72.

Zilver ging zondag naar Camille Laus in 53.41, brons naar Hanne Maudens in 53.43.

Margo Van Puyvelde was pas zesde in 54.57 en lijkt Tokio uit haar hoofd te moeten zetten.

"Geweldig", reageerde de 25-jarige Van Den Broeck, die al elf jaar in Noorwegen woont en daar geneeskunde studeert, na afloop. Vroeger legde ze zich toe op de 100 en 200 meter. "Maar ik voelde dat er meer rek op zat in de 400 meter. En De Belgian Cheetahs hebben mij ook geprikkeld. Ik zag een mogelijkheid om op die manier naar internationale kampioenschappen te gaan."

Van Den Broeck is dit seizoen de derde snelste Belgische na Cynthia Bolingo en Imke Vervaet. Op naar Tokio met de Cheetahs? "Ik hoop het. Als bondscoach Carole Bam denkt dat er een chemie is tussen mij en de andere meisjes, hoop ik dat ze mij meeneemt. Mijn tijd van vandaag zal wel helpen, neem ik aan. Het zou een geweldige ervaring kunnen zijn. Ik heb vorige week op het EK voor landenteams in Roemenië al een eerste keer voor de Cheetahs gelopen en dat is heel goed bevallen. Het zijn hele leuke meisjes", besluit Van Den Broeck.

Belga