Logo of Team Belgium

Zondag worden in het Koning Boudewijnstadion in Brussel de Belgische atletiektitels verdeeld. Zaterdag staan er al reeksen op het menu. Het gaat meteen om de wedstrijd van de laatste kans om een olympische selectie af te dwingen, want de deadline is aanstaande dinsdag.

In Brussel treden ook heel wat grote kanonnen in actie die al zeker zijn van Tokio. Nafi Thiam bijvoorbeeld, die het hoogspringen en het kogelstoten combineert.

Ook Ben Broeders (polsstokspringen), Eliott Crestan (800m), Hanne Claes (400m horden), Elise Vanderelst (1.500m) en Cynthia Bolingo (200m) zijn al zeker van Tokio, maar tekenen op het BK toch nog present.

Hanne Claes zal het zonder de concurrentie van Paulien Couckuyt moeten doen. Zij geeft forfait voor het BK met een rugblessure.

Een hele reeks Belgen is nog niet zeker van de Spelen en probeert dit weekend de kwalificatie veilig te stellen via de olympische ranking.

Anne Zagré (100m horden) en Jonathan Sacoor (400m) staan er op die ranking zodanig goed voor, dat het niet meer kan mislopen. Dat geldt ook voor Kevin Borlée (400m), die op het BK voor de 200 meter opteert.

Maar voor de andere landgenoten komt het erop aan om dit weekend alles uit de kast halen om net hoog genoeg uit te komen op de ranking. Het wordt nagelbijten en de grootste kanshebbers op olympische selectie zijn Rani Rosius (100m), Imke Vervaet (200m), Eline Berings (100m horden), Claire Orcel (hoogspringen), Fanny Smets (polsstokspringen), Robin Vanderbemden (200m), Dylan Borlée (400m), Michael Obasuyi (110m horden), Thomas Carmoy (hoogspringen), Philip Milanov (discuswerpen) en Soufiane Bouchikhi (5.000m).

Belga