Logo of Team Belgium

Nicky Degrendele werd zondag op de slotdag van de wereldkampioenschappen baanwielrennen in het Duitse Berlijn uitgeschakeld in de halve finales van de keirin. Daardoor pakt ze ook naast een olympisch ticket voor Tokio 2020. In de kleine finale kwam Degrendele uiteindelijk ook nog ten val.

De druk lag op de schouders van oud-wereldkampioene Degrendele in Berlijn, want ze had na een wisselvallig seizoen een grote achterstand goed te maken met het oog op kwalificatie voor Tokio.

Toch begon haar WK-toernooi goed, want met vlotte winst in de eerste ronde en een vierde plaats in de kwartfinales kon ze zich verzekeren van een plek in de halve finales.

Maar met een vijfde plaats in haar sterk bezette halve finale ging er voor de 23-jarige West-Vlaamse een streep door de finale en de kansen voor de Olympische Spelen. Degrendele reed later op de dag wel nog de kleine finale, waarin over plaatsen zeven tot en met twaalf werd beslist, maar daarin tikte ze het achterwiel van een voorgangster aan, waardoor ze stevig ten val kwam.

Degrendele reed nadien toch nog uit, goed voor een elfde plaats. In de finale voor plaatsen een tot en met zes snelde de Duitse Emma Hinze met een lange sprint naar haar derde gouden medaille van dit WK in haar eigen land, ditmaal voor de Zuid-Koreaanse Lee Hyejin en de Australische Stephanie Morton.