Logo of Team Belgium

Komend weekend (12-14 juli) vindt in Rotterdam de Wereldbekerfinale roeien plaats. 42 landen sturen 738 atleten in 304 boten het water van de Willem-Alexander roeibaan op. De deelnemers azen op een WK-selectie of benaderen dit derde luik van de Wereldbeker als de ultieme voorbereiding op het WK, dat eind augustus in het Oostenrijkse Linz wordt geroeid en waarop de eerste olympische tickets worden uitgereikt.

"Ook wij focussen ons enkel en alleen op het WK", blikte Frans Claes, coach van de lichte dubbeltwee Van Zandweghe-Brys vooruit.

"We hebben helemaal niet gepiekt naar deze Wereldbeker. Uiteraard is het wel de bedoeling om ons in de wereldtop te handhaven, maar dat geldt voor een twaalftal teams, die allemaal binnen de vijf seconden kunnen finishen. Een goed resultaat neerzetten zonder echt in onze kaarten te laten kijken wordt dus de ambitie." 

Belgische selectie. Seniores mannen: Mannen lichtgewicht. Dubbeltwee: 25 teams. - Niels Van Zandweghe (Brugse TR) - Tim Brys (KR Club Gent). Coach: Frans Claes.

Belga