Logo of Team Belgium

Op 5 december organiseerde het BOIC, in samenwerking met de Nationale Loterij, een eerste editie van het ‘Belgian Sports Federations Forum’. Het doel: de nationale federaties, leden van het BOIC, samenbrengen om te leren, te connecteren en ideeën uit te wisselen. En dit in het fantastische kader van het bondsgebouw van de Koninklijke Belgische voetbalbond in Tubeke.

Om dit idee van een ‘Belgian Sports Federations Forum’ in praktijk te brengen, vond het BOIC met de Nationale Loterij een sterke en waardevolle partner. De Nationale Loterij had met hun ‘Dag van de Federaties’ sinds 2018 al een vergadermoment voor de nationale federaties die zij ondersteunden. Met de link te maken met het nieuwe Forum, kon het aanbod nu uitgebreid worden naar alle nationale federaties.

De focus tijdens het Forum lag enerzijds op communicatie en sociale media en anderzijds op de organisatie van internationale kampioenschappen in België. Door een mix van presentaties door federaties, aangevuld met externe sprekers, kregen federaties concrete inzichten waarmee ze aan de slag kunnen. Tijdens een debat met Jannie Haek (CEO Nationale Loterij), Cindy Winters (Directeur Sport, Stad Leuven), Ilse Arys (Algemeen manager, Gymfed), Serge Pilet (secretaris-generaal, Belgium Hockey) en Jean-Michel Saive passeerden verschillende innovatieve concepten de revue. Daarnaast gaven BOIC-voorzitter Jean-Michel Saive en CEO Cédric Van Branteghem inzicht in het reilen en zeilen van het BOIC.

Jean-Michel Saive, voorzitter van het BOIC: “Een jaar geleden zijn we gestart met de Town Hall meetings, een regelmatig online contactmoment tussen het BOIC en de federaties. We zagen meteen de voordelen van dit initiatief, niet in het minst om federaties nauwer te betrekken bij de activiteiten van het BOIC. Dat we nu met de Nationale Loterij een fysiek contactmoment kunnen aanbieden, kan die band alleen nog maar versterken. Ik wil de Nationale Loterij dank ook uitdrukkelijk bedanken. We kijken samen met hen alvast uit naar de volgende editie!”

Cédric Van Branteghem, CEO van het BOIC: “Federaties ondersteunen maakt integraal deel uit van de missie van het BOIC. Om die ondersteuning te kunnen bieden, moeten we kijken waar we aanvullend kunnen werken. Met dit Forum bieden die meerwaarde richting onze nationale federaties. Met thema’s zoals communicatie, maatschappelijke bijdrage en organisatie van internationale kampioenschappen in België konden we ons aanbod alvast afstemmen op de toekomstige uitdagingen van federaties.”