Logo of Team Belgium

Op 17 mei werd de gloednieuwe indoor atletiekhal in Louvain-la-Neuve officieel ingehuldigd. Het evenement verzamelde de hele Franstalige sport- en politieke wereld: atleten, coachen, sportbestuurders, de Franse atletiekliga, Adeps en minister voor sport Rachid Madrane en zijn 2 voorgangers André Antoine en René Collin. Ook Pierre-Olivier Beckers, BOIC-voorzitter en Olav Spahl, topsportdirecteur van het BOIC en andere vertegenwoordigers van het BOIC, waren van de partij voor deze feestelijke inhuldiging.

Tussen de atleten waren Jonathan Nsenga, Damien Broothaerts, Thibaut Duval, maar ook de drie broers Borlée, Camille Laus, Hanne Claes en Alexandra Tondeur, onze wereldkampioen in de langeafstandstriatlon!

Voor topsporters is de nieuwe atletiekpiste van 200 meter ten zuiden Brussel een grote aanwinst. Voor Louvain-la-Neuve was er slechts één indoor atletiekpiste in België, die van Gent. Waalse maar ook Vlaamse topsporter, en ook scholen en recreatiesporters zullen vanaf nu ook terecht kunnen in Louvain-la-Neuve.

Naast atletiek kunnen ook andere sporten aan bod komen. Op het middenterrein zijn competities mogelijk van bijvoorbeeld judo, tafeltennis of badminton. Met verplaatsbare tribunes kan de sporttempel tot 5.000 zitjes gaan.

Kevin Borlée: "De baan is niet al te moeilijk, ideaal om te trainen en een ideaal lang recht stuk. Dit zal ons veel tijd besparen, we hoeven niet meer naar Gent te gaan of buiten te trainen als het koud is. Een onderzoekscentrum, een buitenbaan naast de deur, een fysiotherapeutische kamers, dat is een enorm voordeel."