Logo of Team Belgium

Nina Derwael is donderdag op de 19e plaats geëindigd in de allroundfinale van het olympisch turntoernooi op de Spelen van Rio de Janeiro. Nooit eerder presteerde een Belgische turnster beter!

Met een score van 56.299 punten deed Nina Derwael minder goed dan tijdens de kwalificaties van zondag, toen ze 56.532 punten sprokkelde. Ze begon haar finale op de grond met 13.733 punten. Voor haar sprong kreeg ze 13.966 punten achter haar naam. Aan de brug met ongelijke leggers gunde de jury haar een score van 15.300. Derwael sloot af met 13.300 op de balk, een val brak haar zuur op. Uiteindelijk liet de Limburgse vijf turnsters achter zich in de eindstand.

"Die val kost me een punt en zonder was ik rond de elfde plaats geëindigd", aldus Derwael. "Dat is jammer. Maar het is mijn eerste grote kampioenschap bij de senioren. Het publiek was echt lawaaierig. Je moet proberen daar niet naar te luisteren en geconcentreerd te blijven. Dat is niet altijd makkelijk Op de balk was het jammer dat ik viel. Volgende keer beter. Ik ben nog jong, ik heb nog tijd. Deze prestatie en deze ervaring zijn een aanmoediging om verder te doen."