Logo of Team Belgium

Nina Derwael heeft een sterke prestatie neergezet in de allroundfinale van de gymnastiek. Derwael eindigde op de zesde plaats en haalt daarmee het beste Belgische resultaat ooit in de discipline. Ook de 15-jarige Jutta Verkest wist zich te plaatsen voor de allroundfinale. Zij eindigde op de 23ste plaats. Een straffe prestatie als jongste gymnaste op deze Spelen.

"Ik had het hier en daar beter kunnen doen, maar over het algemeen kan ik tevreden zijn", was de eerste reactie van Nina Derwael na de finale. "Ik heb vandaag vier succesvolle oefeningen kunnen presenteren en dat was mijn doel."

"Ik heb echt genoten van de ervaring van de Spelen en de competitie," legde ze uit. "Er is altijd ruimte voor verbetering, maar ik heb geen catastrofale fouten gemaakt. Ik maakte kleine foutjes op rekstok en balk. Hier in Tokio, zal mijn beste herinnering de deelname aan de teamfinale blijven.", zei Jutta Verkest.

Nina Derwael haalde eerder op het WK al een vierde en vijfde plaats allround en eindigde in de kwalificaties als zevende. Haar belangrijkste afspraak volgt evenwel zondag met de finale aan de brug. Nina Derwael is de tweevoudige wereldkampioene in de oefening.

Vijf jaar geleden in Rio maakte Derwael haar olympisch debuut. Ze eindigde toen op de negentiende plaats in de allroundfinale.

In de teamfinale eindigden de Belgische turnsters dinsdag op de achtste plaats.