Logo of Team Belgium

Nina Pinzarrone werd genomineerd als één van de vijf finalisten voor de Piotr Nurowski Prijs 'Beste Europese jonge atleet'. De verkiezing en prijsuitreiking vonden plaats in Parijs op 13 mei tijdens het 43e EOC Seminarie. In die verkiezing werd Nina als vijfde gekozen. Dit levert haar een beurs van 3.000 euro op. De Piotr Nuworski trofee ging naar de Slovaakse ijshockeyster, Nela Lopusanova. 

Nina Pinzarrone geldt als een groot talent. Ze had haar nominatie te danken aan haar knappe prestaties eerder dit jaar. Zo beleefde ze tijdens de wereldkampioenschappen kunstschaatsen van dit jaar in het Japanse Saitama een knap debuut. Ze werd elfde. Een vermoeidheidsbreuk in de heup had haar maandenlang gehinderd. Maar ze was net op tijd hersteld. Twee maanden geleden eindigde ze bij de Europese kampioenschappen nog als vijfde. In Japan was ze op het WK de vijfde kunstschaatsster van Europa.  

Nina Pinzarrone maakt deel uit van een Be Gold-project sinds april 2022. 


Piotr Nurowski Prize  

Het EOC riep de prijs “Piotr Nurowski” in het leven ter nagedachtenis van de gewezen voorzitter van het Poolse NOC en voormalig lid van het Uitvoerend Comité van de Europese Olympische Comités, die in 2010 tragisch om het leven kwam.  

Sinds 2016 worden elk jaar twee prijzen uitgereikt: voor zomersport en voor wintersport. 

De winnaar wordt verkozen door de algemene vergadering van het EOC uit een selectie van 5 finalisten.  

De winnaar krijgt de Piotr Nurowski trofee en een beurs van 15.000 euro, de nummer twee krijgt 8.000 euro en de nummer drie 5.000 euro. De atleten die op de vierde en vijfde plaats eindigen, krijgen beide 3.000 euro.