Logo of Team Belgium

Voor de amper negentienjarige Nina Sterckx was 2021 een jaar om nooit meer te vergeten. De gewichthefster veroverde brons op het EK om vervolgens op de Olympische Spelen in de Japanse hoofdstad Tokio op de vijfde plaats af te sluiten.

"Ik weet wel dat ik een hoog niveau kan halen, maar dat wil niet zeggen dat ik me nu nog meer stress moet opleggen", vertelde ze tijdens de BOIC-stage in het Turkse Belek.

"Die Spelen zitten natuurlijk nog in het hoofd en Tokio zal altijd een mooi aandenken blijven. Ik probeer er echter niet te veel aan te denken en me reeds te concentreren op Parijs 2024, want je moet doelen proberen te stellen. Ik ben nog jong en weet dat ik nog vooruitgang kan boeken."

Na een mooi maar zwaar 2021 besloot Sterckx een streep te trekken door het WK van komende maand, om zo de focus te leggen op de voorbereiding op komend jaar

"In 2021 is het seizoen reeds in april begonnen en waren er vele reizen om aan de toernooien deel te nemen. Nadien waren er de Spelen, veel tijd om te rusten heb ik dus niet gehad. In overleg met mijn coaches hebben we dan ook besloten om voor een langere voorbereiding te gaan, en het WK te laten schieten."

Met het WK voor junioren heeft de studente ergotherapie voor volgend jaar wel al een doel. "Het is de laatste keer dat ik daaraan mag deelnemen en ik mik er op een medaille. Op de overige toernooien leg ik mezelf geen druk op. Wat niet wegneemt dat ik goeie resultaten wil halen om zo te stijgen op de ranking."

Belga