Logo of Team Belgium

Noor Vidts was vrijdag zesde in het verspringen op de Memorial Van Damme met een persoonlijk record van 6m40. Daar kon ze alleen maar tevreden mee zijn. "Het is leuk om mijn seizoen zo te beëindigen", zei ze na afloop.

Een grote verrassing was het persoonlijke record niet voor Vidts. "Fysiek heb ik niet meer veel getraind, maar technisch heb ik nog goed kunnen werken de voorbije weken", vertelde ze.

"Dat zag je ook in mijn sprongen. Mijn techniek was beter dan op het WK en het EK. Ergens had ik dat persoonlijk record wel verwacht, omdat mijn laatste training echt goed was. Ik voelde wel dat mijn benen vermoeid waren, maar het bleef nog doenbaar. Ik voelde me niet slecht en kon wat compenseren met mijn techniek." Vidts was niet op de hoogte dat in de laatste ronde alleen nog de top drie in actie kwam. "Jammer dat ik geen zesde poging kreeg, ik dacht van wel", zei ze. De steun van het publiek was alvast groot. Toen haar naam werd afgeroepen, ging het stadion uit zijn dak. "Dat was heel fijn", aldus Vidts

"Ik ben blij dat ik mee mocht doen en het is leuk om het seizoen op deze manier te beëindigen. Mijn doel was genieten en dat is gelukt. Ik heb nog massaal veel handtekeningen moeten uitdelen."

Het seizoen van de zevenkampster is afgelopen. "Nu ga ik lekker uitrusten en op vakantie, naar Napels en Zweden. Mijn thesis is gelukkig al even binnen. Ik ben afgestudeerd met onderscheiding", besloot de Master in de Bio-ingenieurswetenschappen.

Belga