Logo of Team Belgium

Noor Vidts is zondag in Arona, op Tenerife, derde geëindigd op de zevenkamp met 6.240 punten. De zilverenmedaillewinnares van het EK indoor in maart verbeterde haar persoonlijk record en wipt over Tia Hellebaut naar de derde plaats op de Belgische ranking aller tijden. Een olympische selectie kan haar niet meer ontsnappen.

De rechtstreekse limiet voor Tokio bedraagt 6.420 punten. Dat haalde Vidts niet, maar via de world ranking kunnen de Spelen haar niet meer ontsnappen. Ze stond voor aanvang van de wedstrijd op Tenerife al dertiende en zal nu nog verder opschuiven, terwijl de beste 24 naar Tokio mogen.

Het persoonlijk record van Vidts stond op 6.194 punten. Ze begon haar zevenkamp zaterdag meteen met een persoonlijk record van 13.41 op de horden. In het hoogspringen bleef ze met 1m79 vijf centimeter onder haar persoonlijk record. In het kogelstoten bleef ze met 13m38 70 centimeter onder haar persoonlijk record, op de 200 meter bleef ze met 24.98 eveneens een kleine seconde boven haar persoonlijk record. In het verspringen kwam ze met 6m34 tot op vijf centimeter van haar persoonlijk record, in het speerwerpen lukte ze een persoonlijk record van 38m80. Ook in de afsluitende 800 meter liep ze met 2:09.34 nog een persoonlijk record.

In België deden alleen Nafi Thiam en Hanne Maudens ooit beter dan Vidts.

Belga