Logo of Team Belgium

Noor Vidts maakte woensdag indruk op de eerste dag van de olympische zevenkamp in Tokio. Ze staat op de tweede plaats, en vertelde na afloop dat ze ook zichzelf verbaasde.

"Een goeie dag hé", begon Vidts haar relaas met een droog understatement. "Ik ben heel blij. In drie proeven scoor ik een persoonlijk record en bij de vierde ook ei zo na. Geweldig. Dit had ik totaal niet verwacht. Dat de vorm goed was, wist ik wel, omdat het de laatste weken echt goed ging. Maar dit resultaat had ik nooit of te nimmer verwacht. Ik heb mezelf hier echt verbaasd. Die tijd op de horden (13.17, red.) dacht ik zelfs in mijn hele carrière niet te kunnen, laat staan dit jaar."

Wat mogen we donderdag op de tweede dag nog van Vidts verwachten? "Dat weet ik niet", zei ze.

"Ik doe gewoon bij elke proef mijn best, maar op deze manier is het wel superleuk. Ik ben er enorm van aan het genieten. De sleutel wordt om morgen geconcentreerd te blijven. Het doel blijft eigenlijk gewoon om ervaring op te doen voor Parijs 2024. Daar verandert weinig aan. Aan medailles denk ik helemaal niet. Na de 800 meter zullen wel zien wat er uit de bus komt.

In principe blijft een medaille voor Vidts zo goed als uitgesloten, omdat ze niet goed is in het speerwerpen. Tenzij ze daar plots een grote stap voorwaarts zet natuurlijk.

"Daar ligt alleszins nog veel ruimte voor progressie, geloof ik. Ik heb daar dit jaar mijn persoonlijk record al bij verbeterd, en morgen hoop ik even goed of beter te doen", besluit Vidts.

Belga