Logo of Team Belgium

Naast de wintersporters is ook atlete Noor Vidts (24) aanwezig op de BOIC-stage in Rio Maior. Samen met haar coach Fernando Oliva, die ook skeletoni Kim Meylemans begeleidt in Portugal, bereidt ze zich er voor op de komende Olympische Spelen in Tokio.

Begin dit jaar kwam Vidts helemaal tot ontbolstering. Op het EK atletiek in zaal in het Poolse Torun behaalde ze zilver op de vijfkamp, achter Nafi Thiam. "Ik heb echt genoten van die wedstrijd", zei Vidts.

"En dat resultaat was toch wel onverwacht. Nu proberen we nog op elk nummer vooruitgang te boeken." Op basis van de wereldranking is Vidts' ticket voor Tokio zo goed als zeker binnen. Binnen twee weken werkt ze nog een zevenkamp af in Arona (12-13 juni), een deelgemeente van Santa Cruz de Tenerife. Daar realiseerde ze in 2019 haar persoonlijk record (6.194 punten). Ze gaat er naar eigen zeggen niet noodzakelijk op zoek naar het olympisch minimum (6.420 punten).

"Ik wil in Arona vooral wedstrijdritme opdoen en nog eens voluit gaan voor Tokio. We gaan daar al enkele jaren naartoe, die meeting is altijd in orde. De Hypomeeting in Götzis van dit weekend heb ik eigenlijk niet overwogen, ook omdat ik nu een heel drukke periode achter de rug heb qua studieverplichtingen", aldus Vidts, die voor bio-ingenieur studeert aan de KU Leuven.

"Als ik naar Tokio mag gaan, wil ik vooral ervaring opdoen en genieten. Op de Spelen van 2024 in Parijs wil ik wel mijn top bereiken."

Belga