Logo of Team Belgium

Van 26 tot 28 april trokken 50 teamleaders, technische directeurs, coaches en officials naar de Franse hoofdstad voor een werkbezoek. Ze werden er aangevoerd door Olav Spahl, Elite Sport Director en Chef de Mission voor de Olympische Spelen in Parijs van volgend jaar. 

Olav Spahl: “Om succesvol te zijn op de Olympische Spelen, is een optimale voorbereiding doorslaggevend! Daarom zijn we met een aantal coaches, teamleaders en technische directeurs naar Parijs gegaan om er informatie te verzamelen over de voorbereidingen van het organiserend comité, hebben we een aantal bezoeken afgelegd om binnen de Team Belgium context de beste voorbereiding per sport te bespreken en vorm te geven.” 

 Op het gevarieerde programma stonden o.m.: 

  • een bezoek aan de site van het Olympisch dorp
  • een bezoek aan de Stade de France dat in 2024 het Olympisch stadion wordt waar o.m. de rugby- en atletiekwedstrijden en ook de sluitingsceremonie worden gehouden 
  • een bezoek aan het organisatiecomite voor Parijs 2024 
  • sportspecifieke bezoeken aan de sportvenues voor hockey, roeien, kajak en wielrennen
  • sessies Olympic Coaching Platform over High Performance,  de verschillende rollen binnen Team Belgium, de voor- en nadelen van de nabijheid van de Spelen, de verschillen en parallellen met Tokio 2020, de (eerste) Olympische ervaringen en learnings, omgaan met het onverwachte
  • een bezoek aan de Salons Hoche, de eventlocatie in hartje Parijs, waar tijdens de Olympische Spelen het Lotto Belgium House zijn intrek zal nemen.

Maakten ook deel uit van het olympische gezelschap: de Team Belgium experts Johan Bellemans, Jean-François Kaux, Paul Wylleman, Els Snauwaert, Maarten Thysen en verantwoordelijken van onze topsportpartners SportVlaanderen en Adeps Tom Coeckelberghs, Wim Meiresonne, Stéphanie Noel en Jérémy Solot.