Logo of Team Belgium

BOIC-topsportdirecteur Olav Spahl richt de blik reeds op de Olympische Spelen van 2024 in de Franse hoofdstad Parijs, drie maanden na de "geslaagde" Spelen van Tokio. "Tokio maakt deel uit van het verleden, we zijn de voorbereidingen op Parijs reeds gestart."

"Het was een eer de Belgische delegatieleider in Tokio te mogen zijn. We kunnen zeker spreken van geslaagde Spelen, gezien de 26 plaatsen in de top acht die we behaald hebben. We hebben er historische momenten beleefd, zoals in het hockey, met die eerste olympische titel in een ploegsport sinds 1920. Nafi Thiam kon haar olympische titel dan weer verlengen, slechts enkele minuten na het goud van de Red Lions. Succes was de rode draad doorheen deze Spelen. Elke dag waren er grootse prestaties. Daar hebben we van genoten, maar nu komt het erop aan hard te werken om over drie jaar nog beter te doen. Hier werken we aan de medailles van Parijs."

Om de voorbereidingen op Parijs te starten, tekenen 90 atleten present in Belek. Toch zijn er heel wat afwezigen, zoals Thiam, Nina Derwael en Matthias Casse, medaillewinnaars in Tokio. "Wij begrijpen die afwezigheden wel", gaat Spahl verder. "Elke atleet heeft wel zijn redenen. Sommigen zijn nog in competitie, anderen zitten in een rustperiode. Dat moeten wij respecteren."