Logo of Team Belgium

"Om Team Belgium op het niveau te brengen dat het verdient, is het essentieel om een strategische ontwikkelingsstrategie op lange termijn te ontwikkelen", zegt Olav Spahl, sinds september de nieuwe topsportdirecteur van het BOIC. Hij volgt Eddy De Smedt op die eind dit jaar met pensioen gaat.


"Deze strategie moet aansluiten bij de visie en de missie van het BOIC en aansluiten bij de ambities van onze atleten en die van onze partners".
Tijdens de Team Belgium stage op Lanzarote analyseerden Eddy De Smedt en Olav Spahl de uitstekende resultaten van de Belgische atleten van het afgelopen jaar op de internationale sportscène. Ze lichtten eveneens de langetermijnvisie toe die essentieel is om de ambities van de Belgische atleten en die van hun coaches tegemoet te komen.

"We hebben nu een uitzonderlijke opportuniteit om een strategisch ontwikkelingsplan op lange termijn uit te stippelen.", legt Olav Spahl uit. "De Olympische Spelen van 2028 in Los Angeles zijn reeds over 10 jaar, dit is een ideaal moment om dit soort projecten uit te bouwen.”

Een project dat alle partners van Team België rond de tafel moet brengen. "Om het morgen nog beter te doen, moeten we samen deze extra inspanning leveren", zegt Olav Spahl. "Samen met de topsportpartners in België - Sport Vlaanderen, Adeps en de Duitstalige Gemeenschap - de institutionele en commerciële partners en uiteraard de sportfederaties! Allen partners met wie de huidige samenwerking uitstekend is”.

Dit tienjarige project loopt ook eerst via Parijs 2024. “Dat Parijs in 2024 de Olympische Spelen mag verwelkomen, is voor ons een fantastische opportuniteit. Parijs is op slechts 1u20 sporen vanuit Brussel. "Een unieke kans om tienduizenden supporters mee te nemen in de Olympische koorts en de Team Belgium atleten die extra energie te geven die het verschil kan maken! Samen komen we er sterker uit!”