Logo of Team Belgium

De coronacrisis houdt ons allemaal in zijn greep. Daar ontsnappen ook topatleten niet aan. De aangekondigde maatregelen veroorzaken ingrijpende gevolgen: de voorbije dagen werden nagenoeg alle grote sportevenementen ter wereld afgelast. In deze periode moeten ook veel kwalificatietoernooien worden afgewerkt, en ook die worden voor onbepaalde tijd uitgesteld of afgelast.

Vervelend voor de atleten die zich willen voorbereiden op de Olympische Spelen, des te meer voor zij die zich nog moesten plaatsen. De olympische droom van vele atleten wordt verstoord.

Toch roept Team Belgium Chef de Mission, Olav Spahl op om als Team Belgium-atleet het goede voorbeeld te geven.
“We moeten als Team Belgium onze maatschappelijke verantwoordelijkheid dragen. Organiseer u om zoveel mogelijk individueel te trainen.
De Olympische Spelen in Tokio blijven het licht aan het eind van de tunnel. De Olympische vlam voor Tokio is aangestoken en schijnt. Laat ons allen samen de verspreiding van het virus tegengaan door de aanbevelingen van de verschillende instanties na te leven. Tegelijkertijd moeten we verder werken richting Tokio, optimist en gemotiveerd blijven. Zelf zullen we onze voorbereidingen net zo zorgvuldig voortzetten. Dat zijn we aan alle atleten verschuldigd.”