Logo of Team Belgium

In augustus 2016 lanceerde het Internationaal Olympisch Comité (IOC) zijn wereldwijde mediaplatform Olympic Channel. Het is beschikbaar op het web en als app voor Android en iOS. Het kanaal verhaalt over de Olympische Spelen met live events, achtergronden en archiefmateriaal. Het werd opgestart in het Engels maar is vanaf februari ook beschikbaar in het Frans, Chinees, Duits, Italiaans, Portugees en het Spaans. Olympic Channel maakte o.a. een portret van de Belgische taekwondoka Raheleh Asemani.

Het IOC wil via Olympic Channel de Olympische Beweging en zijn waarden het hele jaar door onder de aandacht brengen. Via de uitzendingen wordt zo ook de vierjarige periode tussen de Olympische Spelen overbrugd. Het is een gratis platform dat een unieke programmering aanbiedt met live sportevenementen, nieuws en sportieve hoogtepunten. Zo komt er het hele jaar rond extra aandacht voor sport en de unieke prestaties van atleten.

Het publiek heeft rechtstreeks toegang tot de content en kan interactie aangaan via een waaier aan social media platformen die ook deel uitmaken van Olympic Channel.

Benieuwd ? Volg Olympic Channel via www.olympicchannel.com, Facebook, Instagram, Twitter en YouTube.