Logo of Team Belgium

Het BOIC ondersteunt zijn atleten graag zo goed mogelijk. Enerzijds is er de professionele begeleiding en omkadering, anderzijds is het minstens even belangrijk onderling te connecteren in deze moeilijkere tijden van social distancing. Daarom organiseert het BOIC op regelmatige basis een Olympic Chat.

Op 6 mei was er de 2e Olympic Chat waar atleten een leuke babbel hebben met Chef de Mission, Olav Spahl, en hun uitdagingen en dromen toelichten op weg naar Tokyo2020. (hier vindt u de eerste Olympic Chat met Felix Denayer en Thomas Briels)

Kom te weten hoe de trainingsweken van loper Isaac Kimeli er uit zien in deze periode, triatlete Claire Michel Rio 2016 beleefde en zich voorbereidt voor Tokyo, en hoe wielrenster Jolien D’hoore haar diensten als fietskoerier integreert in haar trainingsschema.

Claire Michel maakte van de gelegenheid gebruik om een oproep te doen om nieuwe sporten te ontdekken. Ze ziet heel wat nieuwe joggers en fietsers in haar buurt maar doet toch ook graag een oproep naar verantwoord sporten. Draag zeker steeds een fietshelm tijdens het fietsen. Ook Jolien D’hoore houdt van controle en veiligheid. Zo bekende ze dat ze voor haar eerste Zwift race koos voor gladgeschoren benen en raadt ze Isaac Kimeli een hometrainer aan.

Benieuwd naar meer anekdotes? Hier vind je de podcast van de Olympic Chat.