Logo of Team Belgium

Op 15 juni verzamelden coachen uit het roeien, kajak, zwemmen, wielrennen, triatlon, atletiek, schaatsen, langlauf en biatlon in het Olympisch huis voor een Olympic Endurance Coach Platform. Wim Vandeven, Olympic Coaching Program Driver bij het BOIC: “Doelstelling van het Olympic Endurance Coach platform is om expertise en ervaring samen te brengen en die onderling te delen. Uit de dynamiek die ontstaat uit crosslearning hopen we nieuwe ideeën en inzichten te stimuleren.”

Jan Olbrecht en Carlos Prendes waren de gastsprekers van dit eerste Olympic Endurance Coach Platform.

Voormalig topsportzwemmer en doctor in de sportfysiologie en biomechanica, Jan Olbrecht, begeleidt al meer dan 30 jaar trainers van atleten op topniveau op het gebied van sport en wetenschap. Op 15 juni deelde hij zijn deskundigheid en onderbouwde theorieën over wat er nodig is om optimaal te presteren (Endurance training methodology, Lactic acid and VO²Max).

Jan Olbrecht : “Het Olympic Endurance Coach platform is een interessant initiatief. Het geregeld samenbrengen van trainers en coachen uit verschillende sporten heeft zeker zijn belang. Men leert elkaar kennen en leert van elkaar.”

Topsporttrainer en bondscoach kajak, Carlos Prendes, was o.m. coach van olympiërs Bob Maesen en Kevin De Bont. Als lid van de ‘pool voor toptrainers’ binnen Sport.Vlaanderen stelt hij duidelijke objectieven voorop in overleg met de jeugdtrainer en topsportcoördinator. Hij geeft training aan de topsporters en opkomende talenten. Hij begeleidt en volgt jeugdtrainers en jeugdatleten op en werkt doelgericht in het kader van de Olympische Spelen, de wereld- en de Europese kampioenschappen.