Logo of Team Belgium

Op maandag 4 december organiseerde de tennisfederatie in samenwerking met het BOIC een ‘Olympic Moment’ voor de tennissers die mikken op de Olympische Spelen. Dankzij deze ‘Olympic Moments’ kunnen atleten en sporten, die niet kunnen aansluiten bij de jaarlijkse Team Belgium-stages, toch de olympische sfeer opsnuiven. Dit kan door geïnspireerd te worden door verhalen van andere olympiërs en van deze sporten te leren, door andere sporten te proberen of door samen een mooi moment te beleven. Zo versterken deze olympische momenten het gevoel voor atleten dat ze deel uitmaken van Team Belgium. 

Voor tennis wordt er met het oog op de Olympische Spelen van Parijs 2024 op korte termijn en Los Angeles 2028 op lange termijn in het bijzonder ingezet op de dubbelprojecten. Binnen dit project ook olympiër Joran Vliegen, die na Tokio opnieuw mikt op Parijs met zijn dubbelpartner Sander Gillé. Joran was alvast enthousiast over hun ‘Olympic Moment’: “Ik vind het een goed initiatief, niet alleen voor potentiële atleten voor de aankomende Olympische Spelen in Parijs, maar ook voor de jongeren onder ons die dromen van een olympische deelname in de toekomst. Bovendien kennen we binnen de tennis vooral de Grand Slams, dus het was leuk om eens te kunnen horen hoe de Olympische Spelen in elkaar steken en waar het allemaal om draait.” 

En wie beter om over de Spelen te vertellen en de tennissers te inspireren dan onze Red Lions. Met Alexander Hendrickx, Felix Denayer, Arthur De Sloover en Nicolas De Kerpel tekenden er alvast verschillende olympisch kampioenen present. Joran Vliegen: “Het was een heel informeel moment, maar tegelijk hebben we kunnen horen van de Red Lions welke weg ze al af hebben gelegd in functie van hun droom om ooit die gouden medaille te halen op de Spelen. Het staat vast dat met een duidelijke visie, voldoende geloof, en keihard werken heel veel mogelijk is. Dit geeft mij persoonlijk en ook veel anderen aanwezigen veel motivatie naar de toekomst toe.”