Logo of Team Belgium

Op 8 en 9 december organiseerden het BOIC, de Koninklijke Belgische Tennis Bond, Tennis Vlaanderen en de Association Francophone de Tennis een nationale trainingsstage in het Topsportcentrum van Tennis Vlaanderen in Wilrijk, tijd dus voor ook een ‘Olympic Moment’. 

Uitgenodigd waren atleten die in aanmerking komen voor deelname aan de Olympische Spelen van Parijs in 2024 en die in aanmerking komen voor de Spelen van Los Angeles in 2028 en hun coachen. 

Kim Gevaert die samen met Olivia Borlée, Hanna Mariën en Elodie Ouedraogo naar het goud spurtte tijdens de OS van Peking in 2008, bracht een Ted talk over het succesverhaal van de 4x100 meter in een teamcontext, en hoe er ook een meerwaarde was voor haar individuele traject. 

Olav Spahl gaf er toelichting over de Olympische Spelen van Parijs in 2024. 

 
Atleten een olympisch gevoel geven 

Met de ‘Olympic Moments’ lanceerde het BOIC een nieuw initiatief voor atleten en teams in voorbereiding op de Olympische Spelen. 

Topsportdirecteur Olav Spahl licht toe: “Het doel van deze ‘Olympic Moments’ is om atleten en teams een olympisch gevoel te geven, ook los van de Team Belgium-stages en los van de periode van de Spelen. Dit kan door andere sporten te proberen, door geïnspireerd te worden door verhalen van andere Olympiërs of door gewoon samen een mooi moment te beleven. Zo versterken deze olympische momenten het gevoel voor atleten dat ze deel uitmaken van Team Belgium. Dit is eens te meer belangrijk voor de sporten die niet regelmatig kunnen deelnemen aan de jaarlijkse Team Belgium-stages.”  

Eerder, op 25 augustus mochten de Belgian Cats de spits afbijten van de 'Olympic Moments'.