Logo of Team Belgium

Met de ‘Olympic Moments’ lanceert het BOIC een nieuw initiatief voor atleten en teams in voorbereiding op de Olympische Spelen.

Topsportdirecteur Olav Spahl licht toe: “Het doel van deze ‘Olympic Moments’ is om atleten en teams een olympisch gevoel te geven, ook los van de Team Belgium-stages en los van de periode van de Spelen. Dit kan door andere sporten te proberen, door geïnspireerd te worden door verhalen van andere Olympiërs of door gewoon samen een mooi moment te beleven. Zo versterken deze olympische momenten het gevoel voor atleten dat ze deel uitmaken van Team Belgium. Dit is eens te meer belangrijk voor de sporten die niet regelmatig kunnen deelnemen aan de jaarlijkse Team Belgium-stages.”

De Belgian Cats, momenteel in voorbereiding op het WK eind september, mochten op 25 augustus de spits afbijten. In Kortrijk stond er een tafeltennistoernooi, met uiteraard ook Jean-Michel Saive, en een mocktail workshop op het programma. Daarnaast deelde drievoudig Olympiër en bronzen medaillewinnares op de Spelen van Londen in 2012, Evi Van Acker, haar ervaringen over de weg naar een olympische medaille. Een woordje over Parijs 2024 (door Olav Spahl) kon uiteraard niet ontbreken.

Waarnemend Burgemeester van de stad Kortrijk, Ruth Vandenberghe, en Schepen van Sport, Wouter Allijns, waren eveneens van de partij.