Logo of Team Belgium

Twaalf- tot veertienjarigen meenemen in een boeiend en uitstekend omkaderd sportprogramma zodat ze ervaren dat sporten leuk en leerrijk is. Daar zorgt Olympic Moves vanaf schooljaar 2015-2016 voor, met de leerkracht LO in een sleutelrol. De eerste stap zijn initiaties op school in atletiek, softbal of voetbal onder leiding van ervaren sportmonitoren. Dan volgen regionale kwalificatiewedstrijden die bij succes uitmonden in deelname aan de nationale finale in het Koning Boudewijnstadion.

Olympic Moves is een wereldwijd sportprogramma van het Internationaal Olympisch Comité en Coca-Cola. Jongeren laten kennismaken met de verschillende olympische sporten en olympische waarden, daar zet Team Belgium in België ook graag zijn schouders onder. Olympic Moves is immers sterk gekoppeld aan de inspiratiekracht van de Olympische Spelen.

Olympic Moves: dat is sportplezier en animo tijdens het hele schooljaar voor leerlingen uit de eerste graad. Als leerkracht LO kan je je school nu al registreren op  www.olympicmoves.be.