Logo of Team Belgium

Niels Bruynseels rijdt zondag met Ilusionata van 't Meulenhof de Rolex Grand Slam van Aken en niet met Delux van T&L, waarmee hij op de Olympische Spelen van Tokio in actie kwam. De 12-jarige ruin van het Belgische stamboek SBS kampt met mentale problemen na de ongelukkige eerste ronde op de Spelen.

Delux van T&L verloor op de Spelen in Tokio een hoefijzer tijdens de opwarming voor de eerste ronde van de individuele competitie en daardoor raakte hij zodanig van slag dat hij tijdens de proef twee keer een sprong weigerde. Op die manier werden Niels Bruynseels en Delux van T&L uitgesloten, waarna de topruiter uit Bonheiden besloot zijn plaats af te staan aan Pieter Devos en Claire Z.

"Fysiek heeft Delux geen problemen overgehouden aan zijn aantreden in Tokio, maar mentaal is hij wel op de sukkel", reageerde Niels Bruynseels in zijn vooruitblik op de Rolex Grand Slam van Aken, die zondag om 13u30 van start gaat. "Hij durft nog geen hoge sprongen aan. Op dat vlak is er dus werk aan de winkel, maar ik twijfel er niet aan dat ik op termijn zijn vertrouwen kan terugwinnen en dat hij zo terug op zijn oude niveau gaat geraken. Het zal geduld vragen, maar in onze sport wordt geduld meer dan eens op de proef gesteld".

"Ilusionata maakte donderdag een meer dan behoorlijk debuut in zijn eerste landenprijs", vervolgde Bruynseels. "De landenprijs van Aken blijft op alle vlakken uitzonderlijk en als je dan in iedere ronde maar één balk afstoot, ben je geslaagd voor je ingangsexamen. Zondag in de Grand Slam willen we die lijn graag doortrekken".

Belga