Logo of Team Belgium

Op 3 oktober kwamen Pierre-Olivier Beckers, Philippe Vander Putten en Eddy De Smedt van het BOIC samen met de ministers van sport van ons land Isabelle Weykmans, Rachid Madrane en Philippe Muyters tijdens een vergadering ‘Olympisch Platform. Er werd vooruitgeblikt naar de Olympische Spelen van Tokio in 2020. Na de vergadering werden de medaillewinnaars van de Olympische en Paralympische Spelen in Rio in de bloemetjes gezet.

Op de dagorde stonden o.m. de evaluatie van de Olympische Spelen in Rio en van de werking van het Olympisch platform, PyeongChang 2018 en Tokyo 2020.

Ook het internationaal anti-doping-beleid kreeg bijzondere aandacht van het Olympisch platform. Dit samenwerkingsakkoord past in het streven naar een efficiënter en intensiever georganiseerde samenwerking, afstemming en coördinatie van het beleid inzake dopingbestrijding binnen Europa.

Na de vergadering verplaatste het gezelschap zich naar het historische Vaudeville Theater in de Koninginnegalerij in hartje Brussel waar de ministers van sport Philippe Muyters en Rachid Madrane de olympische en paralympische medaillewinnaars en top 8 atleten van voorbije zomer huldigden.


Olympisch Platform
Olympisch Platform is een samenwerkingsstructuur waarin de ministers van sport van de drie gemeenschappen en de voorzitter van het BOIC op geregelde basis samenkomen en met elkaar overleggen om de complementariteit en de efficiëntie op gebied van topsport te vergroten.