Logo of Team Belgium

Op 10 mei verzamelde het BOIC zo’n 40 coachen en begeleiders uit 19 olympische sporten in het vooruitzicht van de Olympische Spelen in Rio. Eddy De Smedt, Team Belgium chef de mission voor Rio 2016 : "De best mogelijke voorbereiding op en organisatie tijdens de spelen in samenwerking met de coachen, de begeleiding en de sportadministraties, dat is wat we willen bereiken met dit Olympisch coaching platform."

Wetenschappelijke thema’s 

Dr. Toine Schoutens mocht de dag inleiden en diepte thema’s uit over jetlag en lichttherapie. Prof. Dr. Johan Bellemans lichtte de ‘Spartanova App’ toe, gaf richtlijnen mee over het zika virus en over de nodige vaccinaties voor Brazilië.

Roxane van Iperen nam Team Belgium mee op reis door Brazilië

Omdat het belangrijk is dat de Team Belgium atleten de achtergrond, de geschiedenis, de actuele politiek en de economie van Brazilië in het algemeen en van Rio in het bijzonder beter leren kennen, nam het BOIC Roxane van Iperen onder de arm en nodigde haar uit op het Olympic coaching platform. Zij kwam op 10 mei haar kennis en haar liefde voor Brazilië delen met de coachen van Team Belgium.

Social Media

BOIC-collega Ben Roeges stelde de IOC- en BOIC-richtlijnen omtrent social media tijdens de Olympische Spelen en het communicatieplan van het BOIC voor.
Naar aanleiding van een voorstelling van Jacques Borlée en van Florent van Aubel en Eric Pirenne werd van gedachten gewisseld over de impact van social media op de prestaties van atleten .

Belgische stageplaats in Uberlandia open van 18 juli tot en met 18 augustus 

Eddy De Smedt gaf een update over de stageplaats voor Team Belgium in Uberlandia. Er waren twijfels of de atletiekpiste in Uberlandia wel tijdig klaar zou zijn, maar Philippe Préat, High Performance Manager van het BOIC, kon de atleten na een recent bezoek aan de site geruststellen. Ook zij zullen van de voordelen van Uberlandia kunnen genieten.

De Belgische stageplaats in Uberlandia zal open zijn van 18 juli tot en met 18 augustus.
De atleten krijgen de keuze. De meeste atleten willen voor de competitiestart nog een korte trainingssessie houden. Ze kunnen dat doen in het olympisch dorp of in Uberlandia. Het olympisch dorp gaat een week voor de start van de Olympische Spelen open. De thuisbasis in Uberlandia geeft de Belgische sporters dus de kans om vroeger te arriveren. Zo kunnen ze zonder druk en in alle sereniteit de laatste hand leggen aan hun voorbereiding.