Logo of Team Belgium

In navolging van de marathon van New York ten voordele van "La Tête hors de l’Eau", organiseert de vzw in samenwerking met het BOIC en het BPC nu haar eigen marathon op zaterdag 14 oktober 2017 in de David Lloyd Club in Brussel. Deze eerste editie kan rekenen op mooi volk uit de olympische en de paralympische wereld met o.a. Jonathan en Jacques Borlée, Eddy Merckx, de Red Lions, de Red Panthers, Gitta Haenen en Laurens Devos.

Pierre-Olivier Beckers, voorzitter van het BOIC : “Het zijn onze waarden die ons meer dan ooit moeten leiden. Zij zijn de basis van de werking van het BPC, van het BOIC en van Team Belgium. Die waarden delen we met La Tête hors de l’Eau.”

Concreet zullen er 22 loopbanden opgesteld worden waarop 22 teams elkaar zullen aflossen om 42,195 kilometer te lopen. Elke kilometer die gelopen wordt, is een overwinning op zich.

De bedoeling is om van deze organisatie een terugkerend evenement te maken dat jaar na jaar groeit en op die manier een belangrijke afspraak wordt waarop atleten met of zonder een beperking elkaar kunnen ontmoeten, als teken van hoop voor alle kinderen en jongeren met een beperking.

Brussels Celebrity Marathon