Logo of Team Belgium

De Olympische Spelen in Tokio zullen deze zomer plaatsvinden zonder buitenlandse toeschouwers. Dat is wat de Japanse overheid en het Japans organisatiecomité Tokyo 2020 bekend hebben gemaakt aan het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het Internationaal Paralympisch Comité (IPC). Het BOIC betreurt maar respecteert dat deze keuze werd gemaakt om te garanderen dat de Spelen kunnen plaatsvinden op een veilige en verantwoorde manier, dit voor de deelnemende atleten, de delegatieleden en voor de Japanse bevolking zelf.

Philippe Vander Putten, CEO: “Uiteraard vinden wij het bijzonder jammer dat de Belgische fans deze zomer niet naar Tokio zullen kunnen afreizen om de Belgische atleten aan te moedigen. Het BOIC begrijpt dat deze beslissing hard aankomt voor vele supporters en fans, maar ook voor de atleten en hun omkadering. Wij voelen vooral mee met de families en vrienden van de atleten die hen jarenlang hebben gesteund en hen nu enkel van op afstand kunnen aanmoedigen. Uitzonderlijke omstandigheden vragen helaas ook uitzonderlijke maatregelen. Het BOIC heeft daarom begrip voor de moeilijke keuze die het IOC, de Japanse overheid en het organisatie comité hebben moeten maken. Met de volgende Olympische Zomerspelen, die over drie jaar in de zomer van 2024 zullen plaatsvinden in Parijs, krijgen Belgische supporters alvast zeer binnenkort een uitgelezen mogelijkheid om hun Olympiërs aan het werk te zien.”

Olav Spahl, Elite Sports Director en Chef de mission Tokio 2020: “Het organisatiecomité Tokio 2020, het IOC, de Japanse overheid en alle deelnemende NOC’s, hebben één gezamenlijk doel en één gezamenlijke bezorgdheid: dat de atleten en hun begeleiders kunnen deelnemen in omstandigheden die geen enkel risico voor hun gezondheid met zich meebrengen. Dat is ook één van de missies van het BOIC, erop toezien dat onze atleten in optimale omstandigheden kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio. Laat ons nu focussen op de competities van onze Team Belgium atleten.”

Het BOIC en Eventeam, het officiële reis- en ticket agentschap in België voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020, zullen zo snel mogelijk en na analyse communiceren over de refunding van de tickets en de reizen.

Team Belgium volgen vanop de eerste rij
Het BOIC en zijnmediapartners van hunkantzullenalles in het werkstellen om de best mogelijkeverslaggevingtebrengenvanuitTokio. Via de sociale media van Team Belgium volg je de Spelen in Tokio vanop de eerste rij. Van bij het vertrek naar Tokio, over de laatste voorbereidingen in het Team Belgium basecamp in Mito, over het Olympisch dorp, de competities.

Volg Team Belgium op Facebook, op Instagram en op Twitter