Logo of Team Belgium

Op 5 augustus worden in het Maracanã stadion in Rio de Olympische Spelen van de XXXIe Olympiade officieel geopend. U hoeft het deze keer echt niet mee te maken vanop uw sofa voor de buis. In het Rio House in Oostende beleeft u de Olympische Spelen alsof u er zelf bij was!

Een groot scherm waarop je Team Belgium atleten live kan volgen, olympiërs tegen het lijf lopen, de samba onder de knie krijgen … In het Rio House in Oostende waan je je zo op de mythische stranden van Copacabana, Maracanã of Barra. En voor al wie ook graag zelf sport, biedt het BOIC in samenwerking met zijn leden de Belgische sportbonden een aantal sportactiviteiten aan.

Golf

Al wie van golven houdt, kan op 13, 14 en 20 augustus terecht in het Rio House van 11u00 tot 18u00 voor een golf simulator, een putting green en een chipping circuit met holes. Ook kinderen kunnen aan de slag.

Fandag

Op 13 augustus is mascotte Birdie aanwezig en kan je selfies maken met Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts .

De selfies worden geprint en in een fotokader in Rio 2016-stijl gestoken als souvenir.


Gymnastiek

De gymnastiekfederatie slaat ook haar tenten op in het Rio House. Op 7 augustus plant ze op het beach-gedeelte een springkasteel, een airtrack, een mobiel sterraam, een multibox en enkele air matten.

Fandag

Dit is een oproep aan alle gymfans: kom op 7 augustus naar het Rio House om er de kwalificatiewedstrijd van de dames op groot scherm te bekijken en er samen onze gymnasten aan te moedigen.

Een tweede gymfanday is voorzien op 11 augustus.


Schieten

De Vlaamse Schietsportkoepel en de URSTBF zetten een schietstand op waar initiaties worden geven van ongeveer 30 minuten. U kan er leren schieten met elektronische karabijnen en elektronische pistolen. Er worden ook demonstraties gegeven door zowel pistool- als karabijnschutters.

Fandag

De fandag voor het schieten is op 8 augustus, naast initiaties en demonstraties komen er dan ook olympische medaillewinnaars op bezoek :

14u: Meet and greet met Lionel Cox - winnaar zilveren medaille Olympische Spelen 2012 Londen

15u: Meet and greet met Sonja Vettenburg - winnaar zilveren medaille Paralympische Spelen 1984 Mandeville, winnaar gouden medaille Paralympische Spelen 1988 Seoel, deelname Olympische Spelen 1992, Barcelona.


Zeilen

Op 8 augustus starten Evi Van Acker, Wannes Van Laer en Yannick Lefèbvre met Tom Pelsmaekers in Rio aan hun Olympische Spelen. Wij hopen dat alle thuisblijvers op die dag onze zeilers komen aanmoedigen vanuit het Rio House. Daar zal de zeilfederatie een infostand over zeilen en surfen hebben. Iedereen kan er ook op een simulator het windsurfen uitproberen.

Daarnaast kan u komen golfsurfen, kajakken, raften en Stand Up Paddelen op onze tweede locatie de ‘Surfclub Outside Oostende’, inschrijven voor deze sessies kan op onze infostand in het Rio House.

Kom zeker ook op 15 augustus naar het Rio House om er Evi Van Acker aan te moedigen tijdens haar medaillerace die live op groot scherm zal te zien zijn.

Fandag

Om het olympisch zeiltornooi ook in Oostende te laten leven, organiseert de Vlaamse Yachting Federatie samen met het FFYB en het BOIC twee fandagen in het Rio House, die gaan door op 8 en 15 augustus.

Voor meer informatie : www.riohouse.be