Logo of Team Belgium

Op 12 maart wordt in het Griekse Olympia de olympische vlam ontstoken. De Olympische vlam zal dan gedurende één week door Griekenland reizen en tenslotte op 19 maart worden overgedragen in Athene, in het Panathinaiko stadion. Dat is het Olympisch stadion van de eerste moderne Olympische Spelen in 1896.

Het aansteken van de vlam gebeurt, zoals de traditie het voorschrijft, tijdens een ceremonie in de tempel van de Griekse godin Hera. Daarna begint de vlam aan een tocht van een week die op 19 maart eindigt in Athene, waar de overdrachtceremonie zal plaatsvinden. Een dag later wordt de vlam per vliegtuig overgebracht naar de Japanse hoofdstad. Het voor deze gelegenheid gecharterde vliegtuig zal het opschrift "Tokyo 2020 Go" dragen.

Op 24 juli wordt de vlam aan het New National Stadium, het olympisch stadion voor Tokio 2020, verwacht voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen van de XXXIIe Olympiade.

Het stadion werd geheel nieuw ontworpen en gebouwd speciaal voor de Zomerspelen van 2020. Het is goed voor 80.000 zitplaatsen en is daarnaast zeer duurzaam gebouwd.
Het olympisch werd opgetrokken op de plek waar het ook in 1964 stond.