Logo of Team Belgium

‘Inspire The Next Generation’. Met die boodschap maken niemand minder dan Nafi Thiam, Nina Derwael, Pieter Timmers en onze Red Lions je warm voor de Olympische Spelen in Tokio.

47 seconden en 80 honderdsten. Zo lang duurde het voor Pieter Timmers om naar een zilveren olympische medaille te zwemmen. 2 minuten en 16 seconden. De tijd die Nafi Thiam nodig had op de 800m om zich te verzekeren van een historische gouden medaille op de Olympische Spelen in Rio.

Stuk voor stuk zijn het momenten die levens hebben veranderd. In de eerste plaats de levens van de atleten zelf. Maar in hun kielzog ook de levens van duizenden kinderen en jongeren. Geïnspireerd door hun idolen besluiten ze zelf te gaan sporten.

Waar zouden onze topatleten vandaag staan als ze niet zelf zulke momenten hadden meegemaakt? Het olympisch goud voor Fred Deburghgraeve, thuis bekeken door een 8-jarige Pieter? Of de 4-jarige Nina die Aagje Vanwalleghem aan het werk ziet in de olympische allroundfinale van Athene? Inspirerende atleten zetten aan tot sporten en geven de kracht om jezelf te overstijgen, op welke manier dan ook.

Hockey: 50.000 officieel aangesloten leden
20 september 2019. In een persbericht maakt de Koninklijke Belgische Hockeybond bekend dat het de kaap van de 50.000 officieel aangesloten leden heeft gerond. Een enorme groei: eind 2009 bedroeg het ledenaantal nog minder dan de helft (23.000).

De sleutels van dit succes?
Een uitstekende organisatiestructuur met duidelijke beleidsdoelen, enthousiaste en toegewijde vrijwilligers in de clubs. En natuurlijk: de prestaties van de nationale ploegen, de Europese en wereldtitel van de Red Lions en het olympisch zilver in Rio, gevolgd en gevierd door duizenden meisjes en jongens in België. Meisjes en jongens die daarna misschien de stap zetten naar een hockeyclub, of een andere sport, aangevuurd door het succes van hun idolen.

Onder het motto ‘Inspire The Next Generation’ trekken in 2020 opnieuw heel wat Belgische atleten naar de Spelen in Tokio. Zij zullen twee weken lang het land in vervoering brengen met hun prestaties. Maar hun successen zullen blijven inspireren tot lang nadat de vlam in Tokio gedoofd is.