Logo of Team Belgium

In de vorige editie van de Run to Rio News kon je meer lezen over de ludieke sportproeven, de zogenaamde challenges. Ontdek hier vijf nieuwe challenges die niet alleen voor fun zullen zorgen maar jouw ploeg ook een mooie tijdsbonus kunnen opleveren.

Bij aankomst in de hippodroom van Bosvoorde krijgt jouw teamcaptain twee vouchers. Daarop staat vermeld welke twee challenges jouw team zal uitvoeren en op welk tijdstip. Welke twee teamleden de proeven uitvoeren, mag je zelf beslissen. De challenges worden via lottrekking verdeeld over de verschillende teams.

Naast de paralympische challenge en de challenges in het boogschieten, golf, hockey en voetbal kan je ook in deze vijf sporten het beste van jezelf geven onder professionele begeleiding van onze experts:

Atletiek is olympische sport nummer één en kan dus ook op de Run to Rio niet ontbreken. Deze challenge bestaat uit vier subproeven. Het totaal van jouw punten op de vier proeven bepaalt de tijdsbonus voor jouw team.

  • Toon je verticale sprongkracht bij het hoogspringen. We houden bij het berekenen van de punten rekening met je lengte, dus de kleintjes maken evenveel kans!
  • Via vijf opeenvolgende reuzensprongen (vanuit stilstand gemeten) toon je ook je verspringtalent.
  • Zijn kracht en explosiviteit jouw grootste troeven? Bij het kogelstoten werp je een zogenaamde medicine ball zo ver als je kan.
  • In een sprint over 30m geeft je startsnelheid de doorslag. Wie weet kom je met jouw tijd wel in de buurt van onze medaillewinnares Kim Gevaert?

Kroon jezelf tot koning van de racketsporten: hoe hard kan jij een tennisbal slaan? En heb je ook de behendigheid en precisie om de  badminton- en tafeltennis challenge tot een goed einde te brengen?

De beste roeier wint de wedstrijd op ergometers. Welke (virtuele) afstand leg jij af in vijf minuten? Het enige verschil met de echte sport is dat je gegarandeerd droog blijft!

Bij het wielrennen neem je plaats op de spinningfiets. Ook hier neem je het op tegen de andere teams. Je krijgt vijf minuten om een zo groot mogelijke afstand te overbruggen.

Droomde je vroeger ook van heroïsche duels met het zwaard? Neem de degen op in de schermchallenge en gooi al je handigheid en coördinatie in de strijd om de tijdsbonus!