Logo of Team Belgium

Het IOC lanceert een wedstrijd voor het ontwerp van de medailles die zullen worden uitgereikt tijdens de komende wintereditie van de Jeugd Olympische Spelen van Lillehammer in 2016. Jonge talenten en ontwerpers die zich geroepen voelen en graag een pagina olympische geschiedenis willen schrijven kunnen vanaf nu aan de slag. #medaldesign!

Ontwerpen kunnen ingezonden worden tot 1 juni 2015 op de site www.medaldesigncompetition.com. Op deze site vindt u ook het wedstrijdreglement.

Volledig in de lijn van de missie van de Jeugd Olympische Spelen, een evenement voor en door jongeren, zal ook de jury voor deze medaillewedstrijd bestaan uit enkel jonge ambassadeurs en jonge reportes die er sinds het begin van de eerste Jeugd Olympische Spelen van Singapore in 2010 bij waren.

Het winnend ontwerp wordt gekozen in juni 2015 en komt op de keerzijde van de gouden, zilveren en bronzen medaille te staan.

De winnaar wint een reis naar de Jeugd Olympische Spelen van Lillehammer in 2016, krijgt tickets voor de openingsceremonie en voor competities en de set van medailles met zijn ontwerp.

Belangrijke data :

  • De wedstrijd duurt van 25 maart tot 1 juni 2015.
  • Beoordelen van de ingezonden ontwerpen van 3 tot 17 juni 2015.
  • Naam van de winnaar wordt bekend gemaakt eind juni 2015.