Logo of Team Belgium

Ter gelegenheid van Rio 2016 brengen het BOIC en de Koninklijke Munt van België een nieuw muntstuk van 2 euro uit en een zilveren muntstuk ter waarde van 10 euro! Dat allemaal in het teken van Team Belgium en de Olympische Spelen. Het BOIC is op zoek naar een knap artistiek ontwerp en schrijft een wedstrijd uit. Aan alle Team Belgium fans en supporters : laat uw creativiteit de vrije loop en doe mee met onze wedstrijd!

Wat verwachten wij?

We zijn op zoek naar een idee dat voor u de olympische gedachte het best weergeeft. Uiteraard moet er een verwijzing naar de Olympische Spelen in Rio en/of naar Team Belgium zijn.

Hoe gaat de wedstrijd in z’n werk?

Van 15 januari tot en met 5 februari 2016 mag iedereen een ontwerp voor de zilveren munt indienen. Een vakjury samengesteld uit Rob Vanhees (BOIC), Kristof Ketelbuters (KMB), Luc Luycx (KMB) en de atleten Lionel Cox (karabijnschieten) en Axelle Dauwens (atletiek), kiest uit alle inzendingen drie finalisten.

Deze worden bekendgemaakt op dinsdag 9 februari 2016 op www.teambelgium.be.

Vanaf dan en tot en met 20 februari kan het publiek zijn stem uitbrengen op zijn favoriete ontwerp.

De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt op 23 maart tijdens de eerste muntslag van het nieuwe stuk in de gebouwen van de Koninklijke Munt van België!

Prijzen

De winnaar mag zich uiteraard de ontwerper van het officiële Team Belgium muntstuk noemen en krijgt een exemplaar van zijn ontwerp mee naar huis.

Maar de winnaar wint nog veel meer :

  • 2 SN Brussels Airlines vliegtuigtickets voor een reis binnen Europa,
  • een geldprijs van €250
  • een officieel Team Belgium T-shirt
  • de officiële Team Belgium editie van een Samsonite-reiskoffer!

Praktische info en reglement

U kunt uw ontwerp (A4 formaat) opsturen naar: 

Koninklijke Munt van België
10 € wedstrijd Team Belgium
Pachecolaan 32
1000 Brussel

Klik hier om het volledige reglement van deze wedstrijd te raadplegen.