Logo of Team Belgium

Een dag nadat Jérôme Guery en Gregory Wathelet in Rome België aan de overwinning hielpen in de FEI Nations Cup jumping, leverden Nicola Philippaerts en Niels Bruynseels zaterdag prima prestaties af in de Global Champions League (GCL) van Saint-Tropez. Dit kwartet komt alvast in aanmerking voor een selectie voor de Olympische Spelen van Tokio.

België mag drie combinaties afvaardigen voor de landencompetitie op de Spelen. Bondscoach Peter Weinberg heeft alvast vier duo's die niet alleen klaar lijken te zijn voor deze Spelen, maar gezien de prestaties in Rome en Saint-Tropez ook mee kunnen dingen voor de medailles.

En dan zijn ook nog Jos Verlooy en Pieter Devos in de running. Niels Bruynseels loodste in Saint-Tropez zijn 12-jarige ruin Delux van T&L van het Belgische stamboek SBS perfect over de hindernissen van de tweede ronde van de GCL en legde daarmee de basis voor de Prague Lions om in het klassement van de dag op te klimmen van plaats 12 naar 4.

De London Knights van Nicola Philippaerts pakten uiteindelijk de derde plaats nadat de Limburger met het 11-jarig Belgisch Warmbloed Paard (BWP) twee nulronden had afgeleverd in evenveel proeven. De zege ging in Saint-Tropez naar Valkenswaard United, het team waartoe onze landgenoot Gilles Thomas behoort. Op die manier nadert het team van de Nederlandse stichter van de Global Champions Tour en Global Champions League, Jan Tops, tot op drie punten van leider Shangaï Swans, die in Saint-Tropez op de tweede plaats eindigden.

De London Knights met Nicola en Olivier Philippaerts stijgen in het algemeen klassement van 7 naar 4 en de Prague Lions met Niels Bruynseels van 13 naar 10.

Belga