Logo of Team Belgium

Op Brussels Airport is zaterdagnamiddag een groep van nog 49 Team Belgium atleten en begeleiders, met wie onder meer zevenkampster en regerend olympisch kampioene, Nafissatou Thiam, voor de Olympische Spelen in Tokio op het vliegtuig gestapt.

Een aantal van de in totaal 122 atleten is al in Japan en anderen, onder hen de wielrenners die nog deelnemen aan de Ronde van Frankrijk, vertrekken pas de komende dagen. Zaterdag ging het om 49 atleten en begeleiders, bij wie onder meer zevenkampster en regerend olympisch kampioene, Nafissatou Thiam, die bij de openingsceremonie ook de Belgische vlag zal dragen.

"Zenuwen heb ik vandaag nog niet", zei de atlete voor het vertrek. "Het is nog maar de reis naar daar. Ik ben wel benieuwd naar wat ons daar te wachten staat, hoe het eruit ziet en hoe het eraan toe zal gaan. Het zullen alleszins bijzondere Spelen zijn en de afwezigheid van het publiek zal zeker een rol spelen. Maar goed, dat geldt voor alle atleten."

Ook tennisster Elise Mertens, 400meter-loopster Cynthia Bolingo, tienkamper Thomas Van Der Plaetsen, 1.500meter-loper Ismael Debjani en marathonloopster Hanne Verbruggen maakten deel uit van de groep atleten die zaterdag vertrokken. Die laatste kreeg een feestelijk afscheid van een groep familieleden en fans die een heuse erehaag vormden.

"Ik kom pas laat in actie, maar ik wou nu al vertrekken", zei de atlete. "Ik wil tijd genoeg hebben om me aan te passen aan de hitte en nog een paar trainingen te kunnen afwerken. Wie het best tegen de hitte zal kunnen, zal in mijn ogen de beste kans op de overwinning hebben."