Logo of Team Belgium

De Olympische Spelen zullen plaatsvinden van 23 juli tot 8 augustus 2021. Dat maakten het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het Japans organisatiecomité voor Tokyo 2020 vandaag bekend. Het BOIC is tevreden dat het IOC een snel besluit heeft genomen in de nasleep van het uitstel dat vorige week werd aangekondigd.

BOIC-voorzitter Pierre-Olivier Beckers: “Dat de periode op één dag na dezelfde is als die voor 2020 was gepland, maakt het ons mogelijk om de Olympische Spelen met dezelfde focus en aandachtspunten aan te pakken. Het is goed dat er nu duidelijkheid is. Bij onze atleten zal deze snelle beslissing de onzekerheid wegnemen en hen toelaten om zich zowel fysiek als mentaal beter voor te bereiden.”

Olav Spahl, Elite Sports Director en Chef de mission Tokio 2020: “Dat het IOC de datum van de Olympische Spelen nu reeds bekend maakt is goed voor alle partijen. Het IOC heeft ervoor gekozen om een vol jaar nieuwe voorbereidingen te nemen. Dat is goed voor onze atleten, op sportief vlak is dit de juiste beslissing.
De High Performance managers van het BOIC staan in nauw contact met de atleten en hun technische staf en de sportadministraties om de voorbereidingen in goede banen te leiden. Het BOIC was gefocust en zal zich blijven focussen op Tokio 2020.”