Logo of Team Belgium

Met droefheid vernam het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité het overlijden van paralympiër Kenneth Verwimp ten gevolge van een zware longontsteking.

Kenneth Verwimp was topsporter in de sport boccia, actief binnen de club IE-sport. Hij leed aan de ziekte van Duchenne, een degeneratieve spierziekte. Zijn talent bezorgde hem al enkele jaren een plekje in het nationale pair (klasse BC3). Aan de zijde van Pieter Cilissen en Julie Lamberechts werd hij Europees kampioen in 2015. Hij maakte deel uit van het pair dat vorig jaar een 5e plaats behaalde op de Paralympische Spelen van Rio 2016, waar hij de kleuren van het Paralympic Team Belgium ook in het enkelspel verdedigde.

Zijn glimlach en vriendelijkheid werden door iedereen sterk gewaardeerd. Recent nog beoefende hij zijn geliefde sport met veel passie en klasse op de Europese Kampioenschappen in Portugal, waar hij zijn beste niveau ooit haalde. De atleet vormde zoals steeds een duo met zijn vader, Luc Verwimp, die hem op elke competitie vergezelde.

Het BOIC betuigt zijn medeleven aan de familie en naasten van Kenneth Verwimp.