Logo of Team Belgium

Na 3 mandaten nam Anne d’Ieteren recent afscheid als voorzitter van het Belgian Paralympic Committee. Onder haar voorzitterschap kende de Paralympische beweging in ons landeen ongeziene evolutie en boekte Paralympic Team Belgium mooie successen op de Paralympische Spelen. Op vrijdag 24 juni kreeg zij daarom een passend eerbetoon in het Van der Valk Hotel nabij Brussels Airport en mocht er de eerste 'Belgian Paralympic Legacy Award' in ontvangst nemen.  BOIC- voorzitter Jean-Michel Saive was aanwezig.

Anne d’Ieteren wijdde een groot deel van haar carrière ook aan het BOIC. Van 1985 tot 2017 was ze lid van de raad van bestuur van het BOIC, gedurende die periode was ze ook lid van de Selectiecommie, waarvan ze van 2005 tot 2009 voorzitter was. Van 1980 tot 1984 was ze vice-voorzitter van de Atletencommissie van het BOIC.

In 2020 kreeg Anne d’Ieteren de ‘Orde van  Verdienste’ van het BOIC. Het BOIC kent jaarlijks deze award toe aan een persoon met een uitzonderlijke bijdrage aan de Olympische Beweging in ons land. Deze prijs erkent haar unieke persoonlijkheid en haar totale toewijding aan de sport op vele niveaus en ten dienste van de atleet.