Logo of Team Belgium

Precies 2 jaar voor in de Franse hoofdstad de olympische vlam ontstoken wordt, heeft Parijs 2024 zijn slogan onthuld: "Games Wide Open” voor de Engelse versie en "Ouvrons grand les Jeux" voor de Franse versie, de andere taal van de Olympische beweging. Volgens het Parijse Organisatiecomité voor de Olympische Spelen (COJOP) is deze slogan ontstaan  uit een streven naar openheid, dat aan de basis ligt van bijna alle beslissingen die de afgelopen vier jaar zijn genomen.

Een opening naar het grote publiek, met de oprichting van de Club van Parijs 2024 en de invoering van de marathon die voor iedereen toegankelijk is. Een opening naar het Frankrijk aan de andere kant van de wereld, met Tahiti als locatie voor de surfwedstrijden. Een opening naar de territoria, met de lancering van het Terre de Jeux label. En als apotheose, de openingsceremonie die in 2024 op de  Seine wordt gehouden, in het hart van Parijs, met plaats voor 600.000 toeschouwers bijna tien keer de gebruikelijke capaciteit van een openingsceremonie van de Spelen.

De slogan werd onthuld in een video met beelden van vroeger en nu, atleten (Teddy Riner, Usain Bolt, enz.), jongeren, historische figuren (Simone Veil) en culturele iconen (Serge Gainsbourg).

Met Francsjeux.com