Logo of Team Belgium

Zo’n 350 vertegenwoordigers van de Europese Olympische familie waren te gast in Praag voor de algemene vergadering van het EOC. Daaronder IOC-voorzitter Thomas Bach, IOC-erevoorzitter Jacques Rogge, Jean-Michel Saive, voorzitter van de atletencommissie van het EOC, BOIC-voorzitter Pierre-Olivier Beckers en Philippe Vander Putten, CEO van het BOIC.

Onder het voorzitterschap van Patrick Hickey bogen de 50 nationale olympische comités zich over de dossiers van de organisatiecomités voor de komende Olympische Spelen, de Jeugd Olympische Spelen en over de rapporten van de kandidaat-steden voor het Europees Jeugd Olympisch Festival. De gaststad voor de winter EJOF in 2017 is niet Sarajevo (Bosnië -Herzegovina) zoals aanvankelijk werd vastgelegd maar Erzurum (Turkije). Sarajevo wordt gaststad voor de daaropvolgende wintereditie in 2019.

Tijdens zijn toespraak sprak Patrick Hickey lovende woorden over de organisatie van de eerste Europese Spelen in Baku : “ 2015 was het jaar van de allereerste Europese Spelen. De Spelen waren een enorm succes en hebben hun bestaansreden voldoende bewezen.”

Verder lichtte het EOC de procedure toe voor de selectie van de gaststad voor de Europese Spelen van 2019.

Patrick Hickey : «Rusland is nog steeds de geprivilegieerde partner van het EOC om de Europese Spelen in 2019 te organiseren. Onder voorwaarde dat de onafhankelijke autoriteiten een anti-dopingprogramma onderschrijven conform de internationale normen.”

Gaststad voor de algemene vergadering van het EOC van volgend jaar is Minsk. Het Nationaal Olympisch Comité van Wit-Rusland viert in 2016 zijn 25-jarig bestaan.