Logo of Team Belgium

Patrick Van Campenhout is op 26 juni in het Zwitserse Zürich tot voorzitter verkozen van een nieuwe Europese entiteit van de European Wushu Kungfu Federation.  

Patrick Van Campenhout:  “ Dankzij mijn verkiezing zal Wushu in Europa een nieuwe dimensie verkrijgen, 40 landen maken nu deel uit van deze nieuwe entiteit. Ik zal de Olympische- en Panathletische waarden verdedigen en promoten in deze Europese entiteit. Fair-play, transparantie, teamwerk, gender gelijkheid, ethiek en aandacht voor de jongeren zal primeren.” 

 Jean-Michel Saive, voorzitter van het BOIC: “Het BOIC wenst Patrick heel veel succes toe met deze nieuwe stap in zijn carrière binnen de Europese wushuwereld.”   

Patrick Van Campenhout is voorzitter van de Belgische Wushu Federatie en lid van de raad van bestuur van het BOIC. Binnen die raad van bestuur heeft hij een belangrijke rol gespeeld in het verdedigen van de belangen van de niet-Olympische sporten en was hij één van de drijvende krachten achter de oprichting van de adviescommissie 'niet-Olympische sportbonden'.      

Hij werd ook door het BOIC voorgedragen als official om Team Belgium te vergezellen naar de recente Wereldspelen in Birmingham, Alabama. Deze Spelen waren een groot succes voor België met een recordaantal van 20 medailles.  

Patrick Van Campenhout is ook zeer actief op Europees en internationaal niveau. Zo is hij lid van de belangrijke adviescommissie 'EU en Internationale Betrekkingen' van het Europees Olympisch Comité (EOC). Een ander engagement dat in dit verband vermeldenswaard is, is zijn rol binnen Panathlon, zowel op nationaal niveau als bestuurder als op internationaal niveau als internationaal adviseur, bij de promotie en verdediging van ethische waarden in de sport.