Logo of Team Belgium

Paulien Couckuyt is zaterdag bij de International Flanders Athletics Meeting (IFAM) in Oordegem onder de olympische limiet op de 400 meter horden gedoken. Ze klokte een persoonlijk record van 55.37.

Sinds 2019 stond het persoonlijk record van de uittredende Europese beloftekampioene op 55.46. De olympische limiet bedraagt 55.40.

In Oordegem dook Couckuyt dus onder beide chrono's. De winst was zaterdag voor de Britse Jessica Turner in een impressionante 54.77.

"Ik voelde het ergens wel aankomen", vertelde Couckuyt na afloop. "Op training zat het goed, en het stralende weertje van vandaag helpt natuurlijk ook. En toch blijft het een grote opluchting om die limiet nu al op zak te hebben. In mijn hoofd zat om die tijd pas eind juni op het BK te lopen, maar nu kan ik mij zonder enige zorgen op Tokio voorbereiden."

Nu ze de rechtstreekse limiet op zak heeft, moet de Belgian Cheetah zich niets meer aantrekken van de World Rankings. "En dat is fijn. Want hoewel ik er vertrouwen in had dat ik me zou plaatsen via de rankings, blijft het in zo'n geval toch altijd een beetje stressen tot de laatste dag."  Couckuyt heeft al nagedacht over wat ze in Tokio wil bereiken. "Ik mik vol op de halve finales. Als ik alles na vandaag nog wat kan optimaliseren, moet dat altijd lukken. Hopelijk is Hanne Claes tegen dan ook weer in topvorm. Spijtig dat zij nu nog op de sukkel is", besloot ze.

Belga