Logo of Team Belgium

Het BOIC en Peak Sport Products hebben op 9 juli 2018 een samenwerkingsovereenkomst getekend waardoor Peak Sport Products de exclusieve partner van Team Belgium en Paralympic Team Belgium wordt voor sportkleding. De overeenkomst loopt tot 31 december 2020.

Peak wordt het sportmerk voor de niet-technische sportkleding van de verschillende delegaties van Team Belgium in 2019 en 2020.

Team Belgium zal de functionele en kwaliteitsvolle sportkledij van Peak dragen in het olympisch dorp, tijdens de sluitingsceremonie en tijdens de medailleceremonies.

Christine Wu: “Er hebben al heel wat Olympische teams voor Peak gekozen, zoals Brazilië, Nieuw-Zeeland, IJsland en Slovenië, en we zijn blij daar vandaag ook Team Belgium bij te kunnen rekenen.”

Philippe Vander Putten, CEO BOIC: “Met onze keuze voor Peak gaan we voor optimale kwaliteit en zetten we zo een nieuwe stap in de optimale voorbereiding van onze atleten op de verschillende olympische competities.”

Rob Vanhees, Marketing & Partnerships Manager: “Peak is een zeer flexibel bedrijf dat kwaliteitsvolle sportkleding en sportschoenen maakt. Het zijn mensen met een sterke passie voor sport en dat voelt men ook in de producten die ze maken, volledig op maat van Team Belgium. Peak heeft bovendien goede referenties bij de andere Olympische Comités met wie ze al samenwerken.”

Over Peak Sport
Peak Sport werd opgericht in 1989 en kent dus een geschiedenis van bijna 30 jaar. Peak Sport is erop gericht "een wereldwijd merk op te bouwen en een duurzaam langlopend bedrijf vorm te geven", met de focus op ontwerp, onderzoek en ontwikkeling, productie, distributie en marketing van sportproducten. Deze omvatten zowel schoenen, kleding als accessoires onder het merk "Peak". In 2016 heeft Peak Sport meer dan 10 nationale Olympische comités gesponsord tijdens de Olympische Spelen van Rio, onder andere Nieuw-Zeeland en Slovenië. Peak is geëvolueerd tot het meest vindingrijke internationale sportmerk in China.

Access Direct

Opgericht in 1995 is Access Direct sinds meer dan tien jaar actief in de verdeling van sportuitrustingen in België. Verschillende merken zitten in hun assortiment. Sinds 2014 is Access Direct officieel vertegenwoordiger van Peak Sport in België. In de samenwerking van Peak en Access Direct lag de focus, tot op heden, voornamelijk op basketbal waar ook het DNA van Peak zich situeert. Access Direct neemt in het partnership tussen Peak Sport en het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité het operationele en logistieke luik voor zijn rekening.