Logo of Team Belgium

De werken om het National Aquatics Center - of de ‘Water Cube’ - dat gebouwd werd voor de Olympische Zomerspelen van Peking in 2008 om te vormen tot de "Ice Cube" venue voor de Olympische Winterspelen in 2022 zijn voltooid. Daarmee is de eerste sportvenue voor Peking 2022 volledig klaar.

De Water Cube ging de geschiedenis in als één van de meest in het oog springende architectonische gebouwen van de Olympische Spelen, waar dagelijks wereldrecords geleverd werden en tientallen persoonlijke records zijn gesneuveld. In 2022 zal de vernieuwde ‘Ice Cube’de olympische curlingwedstrijden hosten.

De ‘Ice Cube’ is zo’n 50.000 m2 groot, in 12 dagen tijd werd via een procécédé waarbij water omgezet wordt in ijs het vierbanen zwembad omgetoverd in een curlingbaan.

Alle ijsbanen zullen tijdens de winterspelen van Peking gebruik maken van een kooldioxide transkritische technologie voor directe koeling, wat naar verwachting meer dan 40 procent bespaart op het energieverbruik in vergelijking met een ijsbaan zonder dit systeem.

De Ice Cube zal naar verwachting tegen het einde van het jaar opengaan voor het publiek.