Logo of Team Belgium

Het organisatie comité van de Olympische Winterspelen van Peking 2022 heeft zijn Olympische fakkel onthuld. Dat gebeurde in de iconische sportvenue van de Zomerspelen van Peking 2008, het National Aquatics Centrum, dat is omgetoverd tot de "Ice Cube" voor de Olympische Winterspelen van volgend jaar.

Het ontwerp is geïnspireerd op en verwijst naar de Olympische fakkel van 2008. Het combineert Chinese waarden, traditionele cultuur en geavanceerde technologie en stelt een metafoor voor van vuur en ijs.

Op de Olympische fakkel staan afgebeeld het logo van Peking 2022, patronen van wolken en sneeuwvlokken die van beneden naar boven op de vlam zijn geschilderd. De Olympische fakkel loopt spiraals gewijs omhoog en lijkt op twee overlappende, fladderende linten. Het binnenste, rode, lint symboliseert opstijgende vlammen, het buitenste, zilverkleurige, lint stelt ijs voor.


Olympische Winter- en Zomerspelen
Van 4 tot 20 februari 2022 trekken de beste wintersporters ter wereld naar China om er een gooi te doen naar eeuwige roem. De Chinese hoofdstad Peking is de eerste stad die zowel de Zomerspelen (2008) als de Winterspelen organiseert. Veel van de venues die gebruikt werden tijdens de Zomerspelen in 2008 zullen ook nu ingezet worden.