Logo of Team Belgium

Van 26 november tot 2 december was Philippe Vander Putten, CEO van het BOIC, in Japan.

Daar woonde hij de algemene vergadering van het ANOC (The Association of National Olympic Committees) bij. De algemene vergadering verzamelde meer dan duizend afgevaardigden van 206 vertegenwoordigers van de internationale federaties, het IOC en de organisatiecomités van de toekomstige Olympische Spelen.

Op de agenda stonden onder meer de presentaties van de kandidaatsteden voor de Olympische Winterspelen van 2026 en bezoeken aan de olympische sites.

Memorandum of Understanding
Op 1 december werd een Memorandum of Understanding over het pre-olympische basiskamp van Team Belgium in Japan officieel ondertekend door Mr. Hiraoka, ondervoorzitter van het Japans Olympic Committee, door M. Onodera, vice-governeur van de prefectuur Ibaraki, door M. Takahashi, burgemeester van de stad Mito, door M. Ohatani, burgemeester van de stad Hitachinaka en door CEO van het BOIC, Philippe Vander Putten.

Kasamatsu Sports Park
Het BOIC zal in 2020 van 7 juli tot 7 augustus een basiskamp organiseren voor de Team Belgium atleten die zullen deelnemen aan de Olympische Spelen van Tokio in het Japanse Mito.

De stad Mito is de hoofdstad van de Ibaraki prefectuur gelegen op het eiland Honshu in Japan, ten noordoosten van Tokio en biedt een interessant kader met het oog op een voorbereidende stage voor de Spelen van 2020.

Het BOIC koos in Mito voor het Kasamatsu Sports Park als centrale trainingslocatie en het hotel Mito Plaza als uitvalsbasis.