Logo of Team Belgium

Piet Moons, gewezen Marketing Directeur van het BOIC, is sinds 1 juli de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Belgische Handbalbond (KBHB). Hij volgt Filip Soetaert op. Zijn belangrijkste prioriteit is om van de Red Wolves, de nationale handbalploeg, het inspirerend uithangbord van het Belgisch handbal te maken.

Handbal is de rode draad in het leven van Piet Moons. In 1971 staat hij mee aan de wieg van handbalclub Initia Hasselt. Acht jaar later wordt Piet Moons secretaris-generaal van de VHV, de Vlaamse Handbalverenging en van de KBHB, de Koninklijke Belgische Handbalbond en coördineert in 1982 het C-WK in ons land.

Piet Moons : ‘Er is de voorbije jaren op bestuurlijk vlak, samen met de VHV en de LFH , als op sportief vlak met de kwalificatie van de Red Wolves voor de voorrondes van het EK 2018, zeer constructief werk geleverd. De nationale ploeg zal nog sterker het speerpunt vormen om het handbal in ons land, met de steun van de spelers en het technisch kader, clubs, supporters, bedrijven, Sport Vlaanderen, Adeps, de Duitstalige Gemeenschap, het BOIC en het BE GOLD-programma, op een duurzame wijze verder uit te bouwen. Mijn bijzondere dank gaat naar spelers en speelsters en het technisch kader van de nationale ploegen voor hun enthousiaste betrokkenheid en inzet om de nationale ploeg terug op de Europese handbalkaart te zetten.’

Het BOIC wenst hem alle succes in deze nieuwe uitdaging en dankt uittredend voorzitter Filip Soetaert voor de goede samenwerking.